Andy Pușcă

“Acolo unde domnește iubirea
și imposibilul poate fi atins.”
(Proverb indian)

Despre mine

Conf. univ. dr. ANDY PUŞCĂ
PREȘEDINTELE UNIVERSITĂŢII DANUBIUS

Absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Danubius” din Galaţi și, în același an, 1999, licenţiat în Ştiinţe Administrative la Facultatea de Administraţie Publică din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti, am devenit cadru didactic imediat după absolvirea facultății.

Am profesat în calitate de avocat dar am revenit la prima mea pasiune, aceea de a fi profesor. Am colaborat cu mai multe instituții de învățământ superior, predând la cele mai prestigioase universități din România. Amintesc experiențe profesionale extraordinare trăite la Institutul Național al Magistraturii unde am coordonat activitatea magistraților stagiari; apoi am predat cursul de drept civil în cadrul Școlii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, București și la Academia de Poliție.

Deoarece sufletul mi-a rămas întotdeauna la Galați, am ales, în anul 2008, să îmi dedic întreaga energie și să pun în practică o viziune îndrăzneață pentru acea perioadă în care exista o acerbă concurență a instituțiilor de învățământ superior din România, aici, la Universitatea ”Danubius” din Galați.

Am reușit, prin măsuri strategice eficiente, prin găsirea unor soluții alternative, să ne diversificăm ofertele și să schimbăm abordarea. Și toate acestea datorită unui personal dedicat, studenților entuziaști și absolvenților atașați Universității noastre.

Propun să abordăm viitorul Universității "Danubius", universitatea modernă care a valorificat vechile tradiții ale educației superioare, ca adevărați vizionari strategici, asumându-ne noua mentalitate de project manager indiferent de palierul în care activăm: educație, cercetare- dezvoltare – inovare sau servicii.

Internaționalizarea, antreprenoriatul, open și on-line sunt termenii- piloni care vor susține și vor direcționa determinarea noastră de a îndeplini obiectivele misiunii Universității "Danubius", universitatea care a reușit să se conecteze comunității globale prin calitatea, profesionalismul, entuziasmul și implicarea oamenilor săi: studenți, profesori, personal nedidactic, absolvenți.

Voi continua, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație, alături de echipa mea, să mențin Universitatea "Danubius" o universitate care investește în educație, antrenează inteligența și rezistă tuturor provocărilor, cu dinamism și entuziasm!

Viziune

Universitatea Danubius va fi recunoscută ca o Universitate internațională de excelență având în agendă creșterea valorică a umanității, transformarea Europei și întregii lumi.

Calea pe care o urmez

"Prin tot ceea ce fac, prin ceea ce gândesc și simt, promovez profesorul și studentul modern, orientat către economia mondială"

Universitatea
în care cred

Universitatea Danubius promovează cunoașterea și inovarea prin oferirea unei experiențe de învățare deosebite, indiferent de vârstă, stadiul de instruire sau forma de învățare a studenților și a clienților săi.

Image
Danubius University

Contact

Bd. Galați nr. 3
Galati, 800654
Romania
Telefon: 40 372 361 102